Csanády Amanda logo

Coach, Házassági tanácsadóEltávolodás 

Amikor eltávolodás történt egy kapcsolatban meg kell néznünk valójában mi okozta, mert az eltávolodás több mindenre vezethető vissza. 

Az eltávolodás első oka a szeretethiány. Ami nagyon sokféle módon jelentkezhet. Lassan, apránként a beszélgetések egyre kevesebbről szólnak, elszürkül a kommunikáció. Sokszor fel sem tűnik, hogy egyre kevesebb a bók, a kedves szó, fogynak az érintések. Mivel nem egyik napról a másikra történik, hanem apránként, mire észrevesszük, már szinte teljesen megszűnnek, alig vannak jelen a kapcsolatban. 

Képzeljük el, hogy mindenkinek van egy hordója, amit folyamatosan tölteni kell. Ez a hordó a szeretethordónk. A nő tölti a férfi hordóját a férfi pedig a nő hordóját. Amikor tele vannak a hordók minden rendben van. Ha viszont a szeretetszint alacsony a hordóban, illetve üres, az konfliktusokat, figyelem hiányt okoz. Ha kiürül a saját hordónk, nekünk sem lesz miből adnunk és a távolság, az eltávolodás csak egyre nő. Érdemes kicsit leülni, átbeszélni azt, ki miből érzi, hogy szeretve van és a hordókat újra elkezdeni tölteni. Nem kell a töltésnél nagy dolgokra gondolni. Lehet egy csók, ölelés, bók vagy bármilyen kedves gesztus. De fontos, hogy úgy töltsük egymás hordóit, ahogy az a másiknak jó.

Keress bizalommal és módszereimmel segítek, hogy konkrét megoldást kapj!