Csanády Amanda logo

Coach, Házassági tanácsadóHűtlenség 

Egy kapcsolatban a nőnek és a férfinak is vannak elképzelései, tervei, elvei, saját fogalma és értékrendje van a megcsalásról. Mindenkinek az a megcsalás, amit megcsalásnak él meg.

Megcsalás egy kapcsolatban számtalan okból történhet és ítélkezés helyett, meg kell nézni mindkét fél szerepét mivel járult hozzá a történtekhez. A hűtlenség ingoványos terület, amit a tudomány is régóta vizsgál, izgalmas következményekre jutva nőkre, férfiakra, korosztályra, társadalmi státuszra és génekre lebontva.

A hűtlenség a legerősebb párkapcsolatot is megvallatja, lerombolja a bizalmat, az önértékelést, lelkifurdalást, haragot, dühöt, bizonytalanság érzését és még sorolhatnám mi mindent hagyva maga után.

Segítség nélkül nagyon nehéz túljutni a hűtlenség okozta krízisen és feldolgozni a történteket, megérteni az okokat. De bármi is a hűtlenség valódi oka, a már amúgy is meggyengült kapcsolatot csak tovább pusztítja.

Mindkét fél sokat szenved, hiszen a megcsalt fél csalódik, az önértékelése és a kapcsolatba vetett hite megkérdőjeleződik. A csaló fél pedig titkokat cipel magával, bűntudatot érez. Ha még nem zárult le a külső kapcsolat, az mérgezi a meglévőt, ezért dönteni kell. 

Ha mindkét fél rendbe akarja hozni a kapcsolatot, akkor érdemes időt és energiát fektetni bele, mert a krízis feldolgozása és a kapcsolat gyógyítása közben megerősödik a kapcsolat és a pár közelebb kerül egymáshoz.

Így tud segítséggel a kapcsolat fejlődni, ellenállóbbá válni.

Keress bizalommal és módszereimmel segítek, hogy konkrét megoldást kapj!